Gezondheid mannen

Gezondheid mannen

Gezondheid van mannen Top 5 Tips om gezond te blijvenAls het gaat om gezondheid zijn mannen en vrouwen niet gelijk. In het algemeen gaan mannen minder vaak naar de dokter of laten zich routinematig controleren. Ze doen ook vaker aan risicovol gedrag zoals roken en overmatig drinken. Daardoor lopen mannen meer kans op chronische gezondheidsproblemen als hartziekten, beroertes en kanker Maar het hoeft niet zo te zijn! Er zijn dingen die elke man kan doen om gezond te blijven en zijn risico op het ontwikkelen van chronische gezondheidsproblemen te verminderen. Hier zijn de top 5 tips om gezond te blijven

1.

Laat je regelmatig controleren en screenen Een van de beste dingen die je voor je gezondheid kunt doen is je regelmatig laten controleren en screenen. Dit geeft je arts de kans om eventuele problemen vroegtijdig op te sporen, wanneer ze gemakkelijker te behandelen zijn. Zorg ervoor dat je minstens eenmaal per jaar een lichamelijk onderzoek krijgt.

Je moet je ook laten screenen op darmkanker vanaf je 50ste. En als je risicofactoren hebt voor hart- en vaatziekten, zoals hoge bloeddruk of hoog cholesterol, laat je dan ook onderzoeken 2. Eet een gezond dieet Wat je eet heeft een grote invloed op je gezondheid.

Een dieet met veel fruit, groenten, volle granen en magere eiwitten kan je helpen een gezond gewicht te behouden, je cholesterolgehalte te verlagen en je risico op hartziekten en diabetes te verkleinen. Zorg er dus voor dat je veel voedsel eet dat rijk is aan voedingsstoffen! 3) Beweeg regelmatig Lichaamsbeweging is belangrijk voor iedereen, maar vooral voor mannen omdat het het risico op chronische gezondheidsproblemen als hartziekten, beroertes en diabetes kan helpen verminderen. Probeer de meeste dagen van de week ten minste 30 minuten aërobe lichaamsbeweging van gemiddelde intensiteit te doen, of 20 minuten aërobe lichaamsbeweging van hoge intensiteit als je weinig tijd hebt. En vergeet krachttraining niet! Regelmatige krachttraining kan helpen je risico op blessures te verminderen als je ouder wordt 4) Vermijd risicovol gedrag Er zijn bepaalde gedragingen die mannen een groter risico geven op het ontwikkelen van gezondheidsproblemen zoals hartziekten, beroerte en kanker. Het is dus belangrijk ze te vermijden! Roken is een van de grootste risico's - rokers hebben twee keer zoveel kans om te sterven aan een hartziekte als niet-rokers - dus als je rookt, is stoppen een van de beste dingen die je kunt doen voor je gezondheid. Overmatig drinken is ook schadelijk voor je gezondheid - mannen zouden zich moeten beperken tot twee drankjes per dag (of minder). En tenslotte, seksueel actief zijn zonder bescherming te gebruiken brengt je in gevaar voor SOA's (seksueel overdraagbare aandoeningen), dus gebruik altijd condooms! 5) Beheers het stressniveau Stress kan een tol eisen op je geestelijke en lichamelijke gezondheid, dus het is belangrijk om manieren te vinden om er effectief mee om te gaan. Er zijn veel verschillende manieren om dit te doen-oefening, meditatie, diepe ademhalingsoefeningen, dagboeken, of tijd doorbrengen met vrienden of familie zijn allemaal goede opties! Zoek wat voor jou werkt en zorg dat je het regelmatig in je leven opneemt.

Mannen

Impotentie

Erectieproblemen

Erectie problemen

Impotent mannen

Impotent man

Impotentie startpagina

Link toevoegen